Loempiataart

Een van de grote favoriete recepten hier in huize Groen is de loempiataart. Op het 21e diner van onze middelste zoon prijkte dit heerlijks bovenaan zijn lijstje om te serveren aan zijn vrienden. Ze vragen geregeld wanneer ze weer eens mogen komen eten.

Benieuwd naar mijn recept? 

  • filodeeg
  • 500 gr kipfilet in kleine blokjes
  • 1 zak wokgroenten 
  • kipkruiden
  • ketjap manis
  • eiermie
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • zonnebloemolie

Aan de slag:
- doe wat olie in een wok en bak de kipfiletblokjes met wat kipkruiden
- voeg na 5 minuten de wokgroenten toe
- verwarm de oven voor op 180 graden
- kook ondertussen de eiermie en giet dit af in een vergiet
- meng de mie door het groentenmengsel
- voeg als laatste een scheutje ketjap toe
- vet een taartvorm in met wat olie en bekleed deze met filodeeg, ik gebruik vaak alle 8 plakjes uit 1 verpakking
- zorg dat ze elkaar goed overlappen en zorg dat je wat overlap hebt om straks de taart aan de bovenkant te kunnen sluiten
- doe het kip/groenten/mie mengsel erin
- kluts de eieren met wat zout en peper en giet dit erbij
- vouw het filodeeg aan de bovenkant over de taart
- doe de taart voor ongeveer 25 minuten in de oven

TIP: serveer de taart met chilisaus

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Volg MamaMieppie

© 2012 - 2022 mamamieppiehapjesservice | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel