Spinazie ovenschotel
Iedereen die hem ooit heeft gegeten, is benieuwd naar het recept van mijn spinazie ovenschotel. En dat snap ik!
Nodig:
- 750gr kruimige aardappels
- melk
- 2 zakken spinazie, gewassen
- pakje boursin
- 1 ui
- 500gr gehakt
- geraspte kaas
- 1 rol bladerdeeg van tante fanny
- 1 ei
- peper en zout
- kerriepoeder
- knoflookpoeder
Maken:
- schil de aardappels en kook ze 20 minuten
- verwarm de oven voor op 200 graden
- maak er met een flinke scheut melk puree van
- breng op smaak met peper en zout
- haal het bladerdeeg uit de vriezer
- snipper een ui
- verwam wat olie in een pan
- bak de ui tot ze zacht wordt
- doe het gehakt erbij en bestrooi het met de kruiden: peper, zout, knoflook en kerrie
- pak een andere pan, doe er wat olie in
- laat hierin de spinazie slinken
- daarna mag de Boursin erbij
- pak een ovenschaal en begin met de purree
- daar overheen het gehaktmengsel
- dan alle spinazie
- bestrooi dit met de geraspte kaas
- rol het bladerdeeg uit over de schaal en druk alles goed aan
- besmeer met een geklutst ei
30 minuten in de oven op 200 graden