Bloemkool ovenschotel
Ik hou van bloemkool! Met warm weer heb ik niet altijd zin in aardappels. Omdat ik nog 2 zakjes met krieltjes ahd, verzon ik een ovenschotel met restjes uit de koelkast. We hebben gesmuld! TIP: bij de groentenkar van Moos Ursem (Donkereweg 6 in Heerhugowaard) kun je altijd heerlijke, verse groenten krijgen, zoals bloemkool, plattte kool en sla.
Nodig:
- bloemkool in roosjes
- 2 zakjes krieltjes
- 1 bakje mascarpone
- 150 ml kookroom
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 el mosterd
- snuf nootmuskaat
- hamblokjes
- peper en zout
Maken:
- kook de bloemkoolroosjes met de krieltjes in 5 minuten
- verwarm de oven voor op 180 graden
- meng mascarpone, kookroom, mosterd, Parmezaanse kaas en nootmuskaat
- breng het mengsel op smaak met peper en zout
- giet het af en doe het in de ovenschaal met de hamblokjes
- giet het mascarpone-mengsel er overheen
- 20 minuten in de oven
Eet smakelijk!