Asperge quiche

Lekker hè? Als het aspergetijd is! Het maakt mij niet uit welke kleur ze hebben, ik ben er verzot op en we eten ze, in de korte tijd dat ze er zijn, met regelmaat.

Voor in het weekend vind ik het altijd erg leuk om er een hartige taart van te maken. Lekker met een kommetje soep erbij, lekker makkelijk!

Nodig:

  • kant en klaar bladerdeeg (bv van Tante Fanny Degen)
  • 8 witte en 8 groene asperges
  • 2 eieren
  • 200 ml kookroom
  • peterselie
  • bieslook
  • dille 
  • 100 gr geraspte gruyère
  • peper en zout


Maken:
- verwarm de oven voor op 180 graden
- snijd de topjes van de asperges af en schil de witte
- leg ze in een pan me twater en kook ze voor 6 minuten
- hak alle kruiden fijn
- bekleed een bakvorm met deeg
- prik met een vork wat gaatjes in de bodem 
- giet de asperges af en dep ze voorzichtig droog
- klop de eieren
- mix het met de kookroom, kruiden en wat peper/zout
- leg de asperges op de bodem van de bakvorm
- giet het eiermengsel er overheen
- strooi de gruyère over de taart 
- afbakken in ongeveer 30 minuten

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Volg MamaMieppie

© 2012 - 2022 mamamieppiehapjesservice | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel