Appeltaart

Ook zo dol op appeltaart? Ik bak er graag één voor in het weekend en als er iets te vieren valt is dit zeker één van de favorieten van de kinderen. Benieuwd naar mijn overheerlijke recept?

Voor het deeg:

  • 300gr zelfrijzend bakmeel
  • 200gr roomboter
  • 160gr basterdsuiker
  • 2 el speculaaskruiden
  • snufje zout


Voor de vulling:

  • 6 goudreinetten
  • kaneelsuiker
  • 1/2 pakje amandelspijs
  • 1 ei geklutst

Maken:
- doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom
- kneed dit tot een compact deeg en leg het minimaal 1 uur in de koelkast te rusten
- verwarm de oven voor op 180 graden
- schil daarna de appels 
-
snijd ze in dunne plakjes. Ik doe dat altijd in de keukenmachine.
- bekleed een bakvorm met 2/3 van het deeg
- meng het amandelspijs met de helft van het geklutste ei en spreid dit uit op de bodem
- doe de schijfjes daar bovenop
- strooi er wat kaneelsuiker over
- maak met de rest van het deeg een vlechtwerk bovenop
- bestrijk dit met de andere helft van het geklutste ei


Zet de appeltaart 60 minuten in de voorverwarmde oven. 

Laat hem afkoelen en geniet er lekker van bij een heerlijke kop koffie thee of warme chocomel. Hmm!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Volg MamaMieppie

© 2012 - 2022 mamamieppiehapjesservice | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel