Zalm met parelcouscous

Wow, wat hebben wij gisteravond lekker gegeten!

Aangezien we met zijn tweetjes aten, een unicum, had ik zaterdag lekker zalm gehaald bij de visboer. Ik maakte dit gerecht ermee. Ernaast had ik een pinot grigio van De Burg. Eet smakelijk! 

Ingrediënten:

  • 2 stukjes zalm
  • 75 ml sojasaus
  • 4 el bruine suiker
  • 2 el honing
  • 1 ei
  • bloem
  • panko (een soort Japanse paneermeel)
  • zwarte sesamzaadjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 tl sesamolie
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 paprika in kleine blokjes
  • 100 gram champignons
  • 150 gram parelcouscous

Maken:
- verwarm de oven voor op 200 graden
- meng 50 ml sojasaus met 2 el bruine suiker en honing
- marineer de zalm in bovenstaande (neem hiervoor een paar uur)
- zet 3 diepe bordjes klaar met bloem | geklutst ei | panko met sesamzaadjes
- doop de bovenkant van de zalm in de bloem, dan in het ei en als laatste in de panko
- leg de zalm voorzichtig, met de gepaneerde kant naar boven in een ovenschaal
- met de kippenbouillon met 25 ml sojasaus, 25 gram suiker en 2 tl sesamolie
- fruit het sjalotje en de fijngesneden paprika 
- voeg de couscous toe
- doe er telkens wat bouillon bij, net zoals bij risotto
- als het helemaal gaar is, draai het vuur uit
- laat nog even staan met het deksel op de pan
- de zalm gaat voor 15 min in de oven
- bak de champignons in plakjes met wat peper en zout

- maak de borden mooi op, eerst de parelcouscous, daarop de zalmfilet en daar bovenop wat heerlijke champignons

Maak er een mooie avond van! 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Volg MamaMieppie

© 2012 - 2022 mamamieppiehapjesservice | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel