Pasta Mieppie
Iedere dinsdag is het standaard pastadag bij ons. Ik deel graag mijn spaghetti-sausa zoals ik hem van een Italiaanse nonna heb geleerd!
Nodig:
- 500 gram rundergehakt
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
- fijngesneden Italiaanse kruiden
- 2 blikken tomatenblokjes van Mutti
- 2 pakjes pasata saus
- scheutje room
- 1 tl suiker
- olijfolie
- peper/zout
Maken:
- doe wat olie in de pan
- fruit de ui
- doe fijngesneden knoflook erbij
- gehakt toevoegen en rullen
- Italiaanse kruiden, tomatenblokjes en pasata erbij
- even laten koken, zodat het zuurtje er af gaat
- theelepel suiker en room erbij en lekker laten pruttelen
- afmaken met peper en zout
Serveren met parmignano flakes, stokbrood en een wijntje. Eet smakelijk!